16.10.2021

Artiștii intră în lumina reflectoarelor la Porsche - News

Intra in lumea Porsche, descopera modelele noastre, ultimele stiri si evenimente.
Program
Centrul Porsche Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 9:00 - 18:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 8:30 - 17:30
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Timisoara
  • Luni - Vineri
  • 8:00 - 17:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis

Stuttgart. Porsche pune arta în centrul atenției: producătorul de mașini sport oferă artiștilor noi canale pentru a-și prezenta creațiile către un public mai larg prin cele două proiecte ale sale, The Art of Dreams și Global Gallery.

Concepută ca o serie de instalații interactive de artă în orașe, The Art of Dreams prezintă lucrări care tratează tema viselor din diferite perspective. Expoziția va începe cu o piesă a artistului francez Cyril Lancelin numită „Amintește-ți visele”; o instalație supradimensionată care va fi expusă la Palais Galliera Musée de la mode de la Ville de Paris în perioada 15-24 octombrie.

Expoziția Global Gallery a Porsche oferă tinerilor artiști oportunitatea de a-și prezenta lucrările digitale pe panouri publicitare faimoase din întreaga lume, cum ar fi cele din Times Square din New York. Proiectul a fost lansat pe 9 octombrie și se va desfășura timp de opt săptămâni ca un parteneriat între producătorul de mașini sport și renumita König Galerie, care se concentrează pe tinerele talente.

"Filozofia Porsche este despre îndeplinirea unui vis - nu numai în ceea ce privește fabricarea de mașini sport, ci și din perspectiva socială. Scopul nostru este de a inspira oamenii și de a oferi sprijin concret pentru a-i ajuta să-și îndeplinească visurile", explică Robert Ader, director de marketing (CMO) la Porsche. "Aceste noi proiecte care implică artiști susțin acest angajament. Ne implicăm în lumea artei digitale la fel de mult ca și în implementarea instalațiilor fizice. La urma urmei, estetica, designul și inovația sunt subiecte care rezonează cu Porsche."

Arta Viselor: instalații pop-up interactive 
„Amintește-ți visele”, opera artistului și arhitectului francez Cyril Lancelin, este o instalație de mari dimensiuni, care măsoară 10 x 12,4 x 7,6 metri (L x l x Î). Opera imersivă este compusă din elemente umplute cu aer și creează un mediu suprarealist care invită vizitatorii să iasă din realitatea lor de zi cu zi și să-și amintească visele. În definitiv, reamintirea lor este primul pas pentru ca acestea să devină realitate. Porsche a comisionat mai multe opere de artă pe tema viselor ca parte a expoziției sale The Art of Dreams, cu scopul de a inspira oamenii, de a transmite optimism și de a contribui la comunități pline de viață. Seria expozițională va apărea în mai multe capitale culturale. Următoarea oprire pentru The Art of Dreams va fi o expoziție publică la Milano în primăvara anului 2022. Ca agenții de comunicare, Gravity și Peak susțin proiectul.

Global Gallery: artă în spații publicitare proeminente
Expoziția Global Gallery creată de Porsche și König Galerie va conține panouri digitale mari din întreaga lume transformate în pânze digitale pe care tinerii artiști să-și afișeze lucrările. Începând din 9 octombrie, cinci orașe importante din America de Nord, Europa și Asia participă la această campanie de artă neobișnuită pentru următoarele opt săptămâni. De exemplu, panourile publicitare de la faimoasa intersecție Shibuya din Tokyo și emblematicele ecrane din Times Square din New York vor expune opere de artă digitale. Artiștii emergenți își pot realiza visurile și își pot prezenta lucrările către un public mai larg prin spații de expoziție similare din Berlin, Madrid și Seoul. Expoziția Global Gallery include artă digitală de Andy Picci, Auriea Harvey, Banz & Bowinkel, Ben Elliot, John Yuyi, Jon Burgerman, Jonas Lund, kennedy + swan, Manuel Rossner, Nicole Ruggiero și Junuwana.

Operele de artă virtuale pot fi achiziționate ca active digitale cunoscute sub numele de non-fungible tokens (NFT) de la misa.art, o piață online administrată de König Galerie, considerată prima platformă de artă NFT pentru arta tradițională și digitală. Este construită pe baza unui blockchain sustenabil, numit Flow. Piața se dovedește a fi populară pentru noua generație de cumpărători. Pagina misa.art/gg include și informații despre artiști și opera lor.

Lansarea expoziției Global Gallery coincide cu noua campanie Dreamers. On. a Porsche, care se concentrează pe tema visurilor în locul unei comunicări tradiționale despre mașini. Campania a fost concepută pentru a implica noi grupuri țintă strategice, pentru a sprijini aceste grupuri în realizarea visurilor lor și pentru a evidenția scopul companiei Driven by Dreams. Primul proiect a fost lansat la sfârșitul lunii iulie 2021 cu un program interactiv de mentorat online numit The Art of Drive. Oferă o colecție de articole scurte despre vedete precum St. Vincent, alias Annie Clark, care explică modul în care și-a îndeplinit visurile și i-a inspirat pe alții pe parcurs. În următoarele luni, mai multe activități Dreamers. On. vor fi adăugate unui hub online central. Agențiile de comunicare Proximity și PHD sprijină Porsche cu acest proiect.

Angajament: cultură pentru mase
Porsche sponsorizează, de mai mulți ani, proiecte culturale ca parte a strategiei sale de sustenabilitate, cu scopul de a oferi cât mai multor oameni posibil acces gratuit la activități culturale. De exemplu, producătorul de mașini sport este un partener premium al Orchestrei Gewandhaus din Leipzig și este principalul sponsor al companiei Stuttgart Ballet. Porsche Deutschland GmbH este, de asemenea, partener al sălii de concerte Elbphilharmonie din Hamburg din iulie 2021.

Contact