01.07.2022

Centrul Porsche București își inaugurează infrastructura High Power Charging - News

Intra in lumea Porsche, descopera modelele noastre, ultimele stiri si evenimente.
Program
Centrul Porsche Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 9:00 - 18:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 8:30 - 17:30
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Timisoara
  • Luni - Vineri
  • 8:00 - 17:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis

București. Șase locuri de parcare pentru clienții de la Centrul Porsche București sunt acum dotate cu infrastructura de încărcare Porsche. Toate spațiile au puncte rapide Porsche Turbo Charger, tehnologia de încărcare de 800 de volți dezvoltată de Porsche Engineering. Mai mult, instalațiile au un carport alimentat de panouri fotovoltaice.

Două puncte de încărcare rapidă cu 320 kW (curent continuu) și două puncte de încărcare cu 22 kW (curent alternativ) sunt acum în funcțiune în Centrul Porsche București, disponibile șapte zile pe săptămână, non-stop pentru clienți, iar alte două puncte de 22 kW urmează să fie instalate în curând. 

Punctul de încărcare rapidă Porsche Turbo Charger a fost dezvoltat de Porsche Engineering și stabilește noi standarde în ceea ce privește timpul de încărcare. Spațiile de la Centrul Porsche București sunt disponibile pentru vehicule cu încărcare rapidă echipate cu conector Combined Charging System (CCS2).

„Pe măsură ce e-revoluția schimbă complet lumea mobilității, ne adaptăm constant pentru gama de modele Porsche complet electrice, precum Taycan, dar și pentru cele hibride”, spune Alin Tapalagă, Director General Porsche Inter Auto România. ”Tehnologia de 800 V pe care o avem disponibilă permite unui Taycan să se încarce pana la 80% în 20 de minute, iar încărcarea durează doar patru minute pentru o autonomie de 100 km”, a mai adăugat el.
„La Porsche, ne așteptăm ca 50% dintre mașinile livrate la nivel mondial până în 2025 să fie parțial sau complet electrice - mai mult de 80% până la sfârșitul deceniului. A avea o infrastructură de încărcare adecvată este o componentă esențială a strategiei noastre”, spune Adrian Pascu, Director Importator Porsche pentru România.

„Doar pentru a pune lucrurile în perspectivă în ceea ce privește tendințele, în 2021, numărul total de livrări pentru modelul integral electric Porsche Taycan la nivel mondial a fost de 41.296 de unități, ceea ce este mai mult decât dublu față de anul precedent”, adaugă Pascu.

Porsche Charging Service cu aproape 200.000 de puncte de încărcare
Porsche Charging Service oferă șoferilor acces la punctele de încărcare de pe tot globul deținute de diverși furnizori. În prezent, aproape 200.000 de puncte de încărcare sunt conectate în Europa, în 20 de țări. Printre acestea se numără aproximativ 6.500 de puncte de încărcare cu o capacitate de încărcare de peste 50 kW DC. Facturarea centralizată se realizează prin intermediul Porsche. În România acest serviciu nu este încă disponibil. Pe lângă rețeaua joint-venture-ului IONITY, Porsche își înființează propriile stații de încărcare rapidă de-a lungul celor mai importante rute de transport din Europa.

Cu Porsche Destination Charging, clienții își pot încărca gratuit modelele Porsche electrice și hibride plug-in în cele mai populare locații. Programul oferă acum peste 2.700 de puncte de încărcare AC în peste 70 de țări, inclusiv în hoteluri, restaurante, aeroporturi, centre comerciale, cluburi sportive și porturi selectate și va continua să se extindă pentru a satisface nevoile clienților.

În România, astfel de stații sunt deja instalate în 8 locații speciale de agrement și vacanță, începând cu 2019: Hotel Vega din Mamaia, Hotel Teleferic din Poiana Brașov, Hotel Hilton din Sibiu, Das Fort Butique din Râșnov, Pescariu Sports & Spa din București, Biutiful restaurant by the Sea din Mamaia, Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca și Belmont Hotel & Spa din stațiunea Padina Peștera. Pentru acest an, Porsche intenționează să continue extinderea serviciilor de încărcare în mai multe locații din țară, în timp ce compania oferă sisteme de încărcare gratuite locațiilor care se alătură programului.

Modelele Porsche E-Performance 

Taycan
Sedanul sport cu patru uși oferă un pachet unic, cu performanțe tipice Porsche și conectivitate cu utilizare zilnică. În același timp, metodele de producție foarte avansate și caracteristicile Taycan stabilesc noi standarde în domeniile durabilității și digitalizării. Taycan este disponibil în trei forme de caroserie, pentru a se potrivi perfect cu preferințele clienților în funcție de stilul lor de viață și nevoile individuale: Sport Saloon, cu proporții izbitoare, design atemporal și distinctiv, Sport Turismo, cu un design sportiv, spațiu generos și confort excepțional și Cross Turismo , cu un portbagaj spate lărgit, un interior și mai spațios și Pachetul Design Off-road. Cel mai puternic Taycan din gamă, Turbo S, accelerează de la 0 la 100 km/h în 2,8 secunde și poate atinge o viteză maximă de 260 km/h. Modelele Porsche cu motor electric au o autonomie de până la 512 km.

Modelele plug-in hibrid de la Porsche - Cayenne E-Hybrid și Panamera E-Hybrid - au un motor electric alimentat cu baterie, precum și un motor cu ardere internă. Autonomia complet electrică ajunge până la 40–56 km, iar modelele ating o viteză maximă de până la 315 km/h.

În prezent, sunt disponibile 25 de versiuni Panamera E-Hybrid, în trei forme de caroserie: Panamera, Panamera Executive și Panamera Sport Turismo. Toate siluetele și proporțiile sunt inconfundabil Porsche: atletice, raționalizate, cu contururi clare și musculatură puternică.

Cât despre Cayenne, modelul care și-a sărbătorit recent aniversarea de 20 de ani și a livrat peste un milion de exemplare, versiunea hibridă promite același succes. Numai pe energie electrică, modelele plug-in hybrid din a treia generație Cayenne pot atinge viteze de până la 135 km/h și pot parcurge până la 44 de kilometri cu zero emisii. Consumul standard conform WLTP este de 3,1 până la 4,1 l/100 km, în funcție de configurație și anvelope. Cel mai puternic model Cayenne este Turbo S E-Hybrid, care este disponibil din 2019, are o putere de sistem de 500 kW (680 CP) și poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3,8 secunde.

Contact