29.04.2024

Porsche a lansat noul model Taycan pe piața din România - News

Intra in lumea Porsche, descopera modelele noastre, ultimele stiri si evenimente.
Program
Centrul Porsche Bucuresti
 • Luni - Vineri
 • 9:00 - 18:00
 • Sambata
 • 10:00 - 14:00
 • Duminica
 • inchis
Porsche Service Bucuresti
 • Luni - Vineri
 • 8:30 - 17:30
 • Sambata
 • inchis
 • Duminica
 • inchis
Porsche Service Timisoara
 • Luni - Vineri
 • 8:00 - 17:00
 • Sambata
 • inchis
 • Duminica
 • inchis

Importatorul Porsche în România a adus pe piață noul model Taycan în cadrul unui eveniment dedicat clienților, jurnaliștilor și fanilor locali ai mărcii, organizat la Fratelli Studios.

București. Reflectând conceptul Overfeel, în jurul căruia a fost conturat și evenimentul de lansare, modelul a fost prezentat în România în culorile Provence și Frozen Blue Metallic.

“Bazându-se pe succesul generatiei anterioare, noul Taycan a păstrat toate cele 3 variante de caroserie: sedan, Cross Turismo și Sport Turismo. Noua generație a modelului Taycan vine cu două îmbunătățiri majore ce promit să ofere un confort sporit utilizatorilor: mai multă autonomie și o putere de încărcare crescută”, a menționat Adrian Pascu, Director Executiv Porsche Importator în cadrul evenimentului de lansare.

Noul Porsche Taycan vine cu actualizări ample față de generația anterioară. Capacitatea de încărcare a crescut cu 50 kW, ajungând până la 320 kW. Recuperarea a crescut la până la 400 kW la viteze mari. Accelerația de la 0 la 100 km/h este cu până la 0,6 secunde mai rapidă. Taycan Turbo S are nevoie de doar 2,4 secunde. Autonomia a fost mărită cu până la 35 %, ajungând la un maxim de 678 de kilometri (WLTP). Toate modelele Taycan se pot încărca de la 10 la 80 la sută în 18 minute.
Toate cele trei variante de caroserie prezintă numeroasele modificări - berlina sport Taycan, versatilul Taycan Cross Turismo, care este disponibil cu un pachet off-road, și Taycan Sport Turismo, un model sportiv și totuși practic. În fiecare caz, sunt disponibile patru opțiuni de grup motopropulsor, cu variante de tracțiune spate și integrală.
Toate modelele Taycan actualizate sunt dotate standard cu suspensie pneumatică adaptivă. Noua suspensie Porsche Active Ride poate fi comandată ca opțiune, pentru versiunile cu tracțiune integrală.

Cu un nou aspect frontal și posterior, cu faruri și stopuri noi, experții de la Style Porsche au perfecționat și mai mult stilul curat și purist al Taycan. Noul design al aripilor frontale și farurile mai plate accentuează și mai mult lățimea modelului Taycan.

Noile faruri dispun de tehnologie HD matrix, de înaltă rezoluție, cu optică detaliată și afișează acum grafica specifică mărcii, în patru puncte, pe timp de noapte. Logo-ul Porsche din banda luminoasă din spate are un design tridimensional, cu aspect de sticlă. Pentru prima dată este disponibilă o versiune iluminată a acestuia, care prezintă animații de întâmpinare/plecare.

Instrumentarul de bord, afișajul central și afișajul opțional pentru pasager dispun de o interfață de utilizator optimizată, cu funcții suplimentare. Comutatorul de moduri de pe volan este acum o dotare standard. Pentru modelele Taycan echipate cu pachetul Sport Chrono și cu pachetul Performance Battery Plus, există un buton special push-to-pass pe comutatorul de mod.

Prin utilizarea noului levier de control situat în partea stângă, în spatele volanului, controlul sistemelor de asistență pentru șofer devine chiar mai intuitiv. Apple CarPlay a fost integrat mai profund în afișajele și funcțiile vehiculului. Noua funcție In-Car Video permite streamingul video pe ecranul central și pe cel al pasagerului.
Porsche a extins gama de versiuni ale berlinei sale sport complet electrice, pentru a include Taycan Turbo GT și Taycan Turbo GT cu pachetul Weissach, cel din urmă fiind cel mai puternic Porsche de serie din toate timpurile. Integrând o serie de măsuri privind construcția ușoară și aerodinamică, aceste mașini sport GT, complet electrice, ridică ștacheta în ceea ce privește dinamica de conducere. Pe puntea spate este utilizat un invertor de impulsuri mai puternic și mai eficient, care folosește carbură de siliciu, ca material semiconductor.

Comparativ cu funcția "push-to-pass" de pe celelalte modele Taycan, Modul „Atac” oferă o putere de propulsie cu 50 kW mai mare, iar activarea sa se poate face în moduri diferite: ca alternativă la apăsarea comutatorului de mod montat chiar în partea laterală a volanului, Modul „Atac" poate fi activat și dezactivat și prin intermediul padelei din dreapta. Acest lucru face ca funcția să fie mai ușor de utilizat pe circuit.

Pentru a ajunge de la zero la 100 km/h, Taycan Turbo GT are nevoie de doar 2,3 secunde, sau de numai 2,2 secunde în cazul pachetului Weissach. Prin urmare, acest model este cu una sau două zecimi de secundă mai rapid decât Taycan Turbo S. Diferența de accelerație de la punctul de staționare până la 200 km/h este și mai mare: 6,6 sau 6,4 secunde pentru Taycan Turbo GT fără/cu pachetul Weissach, ceea ce îl face cu până la 1,3 secunde mai rapid decât Taycan Turbo S.

“Taycan este un model special, primul model Porsche electric, pe care acum 4 ani îl lansam chiar aici, în această locație. Azi aducem în România noul Taycan, un model mult așteptat, cu ADN Porsche, un punct de reper pentru mașinile sport electrice și un punct de atracție pentru clienții mărcii”, a spus în cadrul evenimentului Loredana Matei, Marketing, PR & CRM Manager Porsche Importator.

Livrările pentru noul Taycan au început chiar de pe 25.04.2024. De la aceeași dată, noul model este expus la Centrul Porsche București, unde clienții și cei interesați își pot programa un test drive.

În România, prețurile pentru noul Taycan încep de la 107.115,00 EUR incluzând TVA.

Contact