28.06.2023

Porsche anunță rezultate bune, clasându-se printre cele mai valoroase mărci de lux - News

Intra in lumea Porsche, descopera modelele noastre, ultimele stiri si evenimente.
Program
Centrul Porsche Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 9:00 - 18:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 8:30 - 17:30
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Timisoara
  • Luni - Vineri
  • 8:00 - 17:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
  • Președintele Consiliului de Supraveghere, Dr. Wolfgang Porsche, a mulțumit angajaților companiei: "Prin dedicarea personală extraordinară și simțul responsabilității, ați jucat cu toții un rol important pentru ca Porsche AG să cunoască din nou succesul în anul care a trecut, în ciuda multitudinii de schimbări și provocări."
  • CEO Oliver Blume: "În timp ce sărbătorim cea de-a 75-a aniversare, suntem mai puternici ca niciodată. Rezultatele demonstrează că produsele noastre sunt populare în întreaga lume. Iar cu o poziționare echilibrată pe regiuni, modelul nostru de afaceri este flexibil și puternic echilibrat, chiar și în vremuri dificile."
  • Pentru anul fiscal 2022, Consiliul Executiv și Consiliul de Supraveghere au propus un dividend de 1,00 euro pe acțiune ordinară și de 1,01 euro pe acțiune preferențială.
  • Oliver Blume: "Fiind una dintre cele mai valoroase mărci de lux din lume, mergem înainte cu strategia noastră de lux modern și sportiv, stabilind în continuare obiective ambițioase."
  • La 1 noiembrie, Sajjad Khan își va începe activitatea în calitate de membru al Consiliului de Administrație pentru noua unitate IT auto.


Porsche AG (simbol bursier: P911) a organizat pe 28 iunie, la Porsche Arena din Stuttgart, prima sa Adunare Generală Anuală a Acționarilor de la oferta publică inițială, din septembrie anul trecut. În discursurile adresate acționarilor, președintele Consiliului de supraveghere, Dr. Wolfgang Porsche, și președintele Comitetului Executiv, Oliver Blume, și-au exprimat mulțumirea și au confirmat strategia și previziunile actuale.


Stuttgart. În data de 28 iunie, Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG a susținut prima Adunare Generală Anuală a Acționarilor, după IPO-ul din septembrie anul trecut. CEO-ul Oliver Blume le-a vorbit acționarilor despre cel mai de succes an financiar din istoria companiei: "Aceste rezultate puternice demonstrează că produsele noastre sunt cunoscute în rândul clienților din întreaga lume. Având o poziționare echilibrată în regiunile din întreaga lume, modelul nostru de afaceri este flexibil și stabil, chiar și în vremuri dificile." Pentru anul fiscal 2022, Consiliul Executiv și Consiliul de Supraveghere au propus un dividend de 1,00 euro pe acțiune ordinară și de 1,01 euro pe acțiune preferențială.

În discursul său la adunarea acționarilor de la Porsche Arena din Stuttgart, președintele Consiliului de Supraveghere, Dr. Wolfgang Porsche, a mulțumit angajaților Porsche: "Prin dedicarea personală extraordinară și simțul responsabilității, ați jucat cu toții un rol important pentru ca anul trecut să fie din nou unul de mare succes pentru Porsche AG, precum și pentru a asigura succesul extraordinar al ofertei publice inițiale a companiei noastre în septembrie 2022, în pofida unei multitudini de schimbări și provocări."

Compania își va continua strategia actuală, fără modificări, a subliniat Oliver Blume: "Reprezentând una dintre cele mai valoroase mărci de lux din lume, mergem mai departe cu strategia noastră de lux modern și sportiv, stabilind obiective puternice - întotdeauna conduși de cea mai importantă întrebare: Cum putem să ne inspirăm clienții și fanii de fiecare dată, din nou și din nou?".

În ultimul an fiscal, Porsche AG a atins patru cifre record - livrările Grupului, veniturile din vânzări, profitul operațional și fluxul de numerar net din vânzările de automobile. Veniturile din vânzări ale Grupului în 2022 s-au ridicat la 37,6 miliarde de euro, ceea ce corespunde unei creșteri de 13,6 procente. Profitul operațional al Grupului a fost de 6,8 miliarde de euro, depășind cu 27,4% nivelul din anul precedent. Livrările către clienți au crescut cu 2,6%, ajungând la 309.884 de automobile. Fluxul net de numerar al diviziei auto a crescut cu 5,2%, ajungând la 3,9 miliarde de euro. Randamentul operațional al Grupului, în ceea ce privește vânzările, a fost de 18,0%, o creștere de două puncte procentuale față de anul trecut.

Previziuni confirmate
În ciuda circumstanțelor dificile, Porsche AG și-a reconfirmat previziunile pentru anul în curs. "Ne așteptăm la venituri din vânzări la nivel de Grup, într-un culoar de aproximativ 40 - 42 de miliarde de euro", a declarat Oliver Blume. "În ce privește rentabilitatea vânzărilor, ne așteptăm în continuare la o valoare cuprinsă între 17 și 19 procente - doar dacă situația globală și cea a furnizorilor nu se schimbă semnificativ. "Pe termen lung, ne propunem o rentabilitate a vânzărilor, la nivel de Grup, de peste 20 de procente. Și ne menținem această țintă."

Acționarii ar trebui să se bucure de beneficii consistente obținute în urma succesului companiei. Prin urmare, Consiliul de Administrație și Consiliul de Supraveghere au propus o sumă de 915,5 milioane de euro ca dividend, care să fie distribuită pentru anul fiscal 2022. Această sumă include un dividend suplimentar de aproximativ 4,5 milioane de euro pentru acțiunile preferențiale. Pe termen mediu, Porsche își propune să distribuie aproximativ jumătate din profitul său consolidat după impozitare, sub formă de dividende.

Acțiunile preferențiale ale Porsche AG sunt tranzacționate pe piața reglementată a Bursei de Valori din Frankfurt (Prime Standard), începând cu 29 septembrie 2022. A fost cea mai mare ofertă publică inițială din istoria Europei, din punct de vedere al capitalizării de piață. Înainte de IPO, peste 170.000 de investitori privați cumpăraseră acțiuni la Porsche AG și puțin sub jumătate dintre aceștia au cumpărat între 1 și 40 de acțiuni, investind astfel până la aproximativ 3 300 de euro. "Suntem mândri de acest aspect, demonstrând astfel că Porsche este o marcă care vorbește oamenilor. Cu toții au crezut în noi și ne-au acordat încrederea lor.” a declarat Oliver Blume. 81 de zile mai târziu, la 19 decembrie 2022, compania a intrat rapid în principalul indice bursier german (DAX). "Odată cu IPO-ul nostru din toamna anului trecut, un mare vis a devenit realitate: ne-a oferit o nouă independență și o mai mare flexibilitate", a subliniat Oliver Blume." Cu toate acestea, putem, de asemenea, să continuăm să profităm de sinergiile cu Grupul Volkswagen. Iar acest lucru ne permite să ocupăm ceea ce este, în opinia noastră, o poziție aproape fără precedent în industria auto internațională.

Sajjad Khan se va alătura Comitetului Executiv, începând cu 1 noiembrie 2023
La 1 noiembrie 2023, Sajjad Khan își va începe activitatea în calitate de membru al Consiliului de Administrație pentru noua unitate IT auto. Khan este un expert recunoscut la nivel internațional în dezvoltarea de software inteligent pentru automobile. Originar din Pakistan, cu cetățenie germană, Khan a făcut parte din consiliul de divizie al Mercedes-Benz Cars, până în august 2021. În calitate de Chief Technology Officer, el a fost responsabil pentru dezvoltarea în domeniile Connectivity, Autonomous, Shared și Services And Electric (CASE). Anterior, Khan a lucrat în cadrul BMW Group, unde a condus eforturile companiei Connected Drive la nivel mondial, în calitate de vicepreședinte. Oliver Blume: "Suntem cu toții încântați să avem un profesionist atât de experimentat și bine conectat în acest rol. Împreună, vom pune în aplicare strategia noastră de IT pentru automobile cu dinamism și concentrare pe client."

Informații suplimentare, precum și materiale video și foto, sunt disponibile în Porsche Newsroom: http://newsroom.porsche.com

Disclaimer
Acest comunicat de presa contine previziuni si informatii care reflecta părerile actuale ale companiei Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG asupra unor evenimentele viitoare. Aceste declarații sunt supuse multor riscuri, incertitudini și supoziții. Ele se bazează pe ipoteze legate de dezvoltarea mediului economic, politic și juridic în țări, regiuni economice și piețe individuale, în special pentru industria auto, ipoteze pe care le-am conturat pe baza informațiilor disponibile și pe care le considerăm realiste la momentul publicării. Dacă oricare dintre aceste riscuri și incertitudini se materializează sau dacă ipotezele care stau la baza oricăreia dintre previziuni se dovedesc a fi incorecte, rezultatele reale pot fi semnificativ diferite de cele pe care Porsche AG le exprimă sau le implică prin astfel de declarații. Declarațiile estimative din acest comunicat de presă se bazează exclusiv pe circumstanțele de la data publicării. Nu actualizăm declarațiile estimative retroactiv. Astfel de declarații sunt valabile la data publicării și pot fi înlocuite. Aceste informații nu constituie o ofertă de schimb sau de vânzare sau o ofertă de schimb sau cumpărare de acțiuni.

Contact