29.06.2023

Porsche evocă dragostea pentru mașini la Art Safari Love Edition - News

Intra in lumea Porsche, descopera modelele noastre, ultimele stiri si evenimente.
Program
Centrul Porsche Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 9:00 - 18:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 8:30 - 17:30
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Timisoara
  • Luni - Vineri
  • 8:00 - 17:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
  • În luna în care aniversează 75 de ani, Porsche revine la cel mai amplu eveniment dedicat artei din România

  • Instalația de artă Porsche 911 Sport Classic, semnată de Costin Ioniță, primește culori Exclusive Manufaktur

  • Un tablou al artistului Paul Baraka înfățișează silueta inconfundabilă Porsche 911

  • Art Safari Love Edition va fi deschisă publicului până pe 10 septembrie


Porsche va fi prezent la cel mai hot eveniment al verii, Art Safari Love Edition. Vernisajul, care se deschide pe 30 iunie, prezintă publicului o serie de ”Love Stories”, cu peste 100 de capodopere semnate de Andy Warhol, Man Ray, Van Dyck sau David Hockney. În luna în care a împlinit 75 de ani, Porsche evocă, la rândul său, prin artă, povestea de iubire dintre pasionații auto și această marcă legendară.


Bucuresti. Porsche readuce în atenția vizitatorilor opera aparținând artistului român Costin Ioniță, ce omagiază modelul 911 Sport Classic. Instalația de artă care reprezintă o sculptură supra dimensionată a modelului a primit însă o înfățișare nouă, în ton cu tema ediției, dar și cu anul aniversar al mărcii. Mașina a fost vopsită în culori Paint to Sample de specialiștii de la divizia Porsche Exclusive Manufaktur, reprezentând acum un caleidoscop al nuanțelor speciale în care clienții își pot comanda noile modele.

Prin programul Paint to Sample, Porsche Exclusive Manufaktur poate reproduce pe mașină culoarea mult visată de orice client, ducând personalizarea dincolo de limite. Mostra de culoare poate fi adusă de client sub orice formă – de la o bucată de material până la floarea preferată – iar ea va fi reprodusă de experții Porsche întocmai pe caroseria modelului comandat.

O altă lucrare expusă la această ediție Art Safari și care are ca temă centrală modelul Porsche 911 îi aparține artistului Paul Baraka. Baraka (n. 1994) este un artist care se concentrează pe subiecte șocante și provocatoare. Abordarea sa este și una critică, evidențiind banalitatea răului prin sarcasm și ironie. Arta sa îndeamnă la reflecție asupra complexității condiției umane și încurajează rezistența și lupta pentru o existență cu mai mult sens.

”Ne-am bucurat că în acest an special pentru noi, în care aniversăm 75 de ani de mașini născute din dragoste și pasiune, am putut participa la un vernisaj care celebrează iubirea prin artă”, spune Adrian Pascu, Director Importator Porsche pentru România. ”Pentru mulți împătimiți auto, modelul nostru emblematic, 911, reprezintă în sine o operă de artă pe patru roți, cu silueta sa inconfundabilă și senzațiile de neegalat pe care le stârnește în cei care se urcă la volanul său. De altfel, este o sursă de inspirație pentru mulți artiști, iar lucrările a doi dintre aceștia – Paul Baraka și Costin Ioniță – vor putea fi admirate la această ediție Art Safari Love Edition.”

Ediția Art Safari Love Edition va putea fi vizitată în perioada 30 iunie-10 septembrie 2023, de joi până duminică între orele 12:00-21.00, dar și în cadrul Night Tours – în fiecare vineri și sâmbătă între orele 22:00-1:00. Sala dedicată Porsche, care va expune și fotografii de la Porsche Museum ce evocă istoria de 75 de ani a producătorului de automobile sport va fi amplasată în cadrul expoziției “Nymphs and Zombies: Ondine’s Hope and Baraka’s Despair”, curatoriată de Ruth Hibbard.

Porsche încheie în forță luna aniversară iunie
”Marca Porsche a luat naștere chiar în luna iunie, în 1948, odată cu omologarea primului model Porsche, 356 Nr. 1 Roadster. De aceea, luna aceasta a fost una specială pentru noi, plină de evenimente în care am încercat să aducem împreună cât mai mulți iubitori și proprietari de Porsche”, spune Loredana Matei, CRM & PR Manager Porsche Brand Romania. ”Am avut o aniversare la malul mării, cu o caravană record de modele Porsche – 101 mai exact – întinsă pe 4 kilometri, am organizat un eveniment dedicat modelelor clasice care ne-a umplut showroomul de ”bijuterii” atemporale, am reușit să aducem un model 356 de la Muzeul Porsche din Stuttgart la Concursul de Eleganță de la Sinaia și am sărbătorit aproape zi de zi această bornă importantă.”

Tot în iunie, modelul Porsche Taycan a devenit și mașina astronauților pe Pământ, în cadrul evenimentului Aim Higher Romania care a sărbătorit viitorul explorării spațiale și rolul României în Acordurile Artemis ale NASA, cinstind astfel memoria lui Ferdinand Porsche, care a proiectat la începutul secolului al XX-lea mașina electrică cu tracțiune pe patru roți care a stat la baza Vehiculului Lunar Roving al NASA.

Iunie a fost și luna în care un Porsche 911 Carrera RS 3.8 a devenit protagonist în noul film din franciza Transformers: Rise of the Beasts, printr-un personaj memorabil și îndrăgit, autobotul Mirage.

Luna iunie nu a fost însă pentru Porsche doar un prilej de a se uita în urmă către moștenirea sa, ci și momentul dezvăluirii planurilor de viitor, prin lansarea conceptului Mission X. Lansat chiar pe 8 iunie 2023 – în ajunul vernisajului expoziției „75 de ani de mașini sport Porsche”, care s-a deschis la Muzeul Porsche din Stuttgart-Zuffenhausen, Mission X este o reinterpretare spectaculoasă a unui hypercar, cu uși în stil Le Mans, care se deschid în sus, și spre față și cu un grup motopropulsor electric de înaltă performanță și eficiență. În condițiile în care conceptul ar intra în producție de serie, Porsche își propune ca viitorul model bazat pe Mission X să devină cea mai rapidă mașină de pe Nürburgring Nordschleife, omologată legal, să aibă un raport putere-greutate de aproximativ un PS pe kilogram, o forță aerodinamică semnificativ mai mare decât actualul 911 GT3 RS și o încărcare de aproximativ două ori mai rapidă decât Taycan Turbo S.

Aniversările Porsche continuă în toată lumea până la finalul anului, apogeul activităților dedicate celor 75 de ani de Porsche fiind reprezentat de festivalul auto „Rennsport Reunion” din California, organizat în perioada 28 septembrie - 1 octombrie.

Informații suplimentare, materiale foto și video în Porsche Newsroom: https://newsroom.porsche.com/ro/

911 Sport Classic
Consum de combustibil mixt: 12,6 l/100 km (WLTP); emisii CO2 mixte 285 g/km (WLTP)

Toate autovehiculele noi oferite de Porsche sunt omologate în conformitate cu WLTP. Valorile oficiale NEDC derivate din valorile WLTP nu mai sunt disponibile pentru vehiculele noi începând cu 1 ianuarie 2023 și, prin urmare, nu pot fi furnizate.

Informații suplimentare privind consumul oficial de combustibil și emisiile specifice oficiale de CO2 ale autovehiculelor noi pot fi găsite în "Leitfaden über den Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen", care este disponibil gratuit în toate magazinele și la DAT, Hellmuth-Hirth-Straße 1, 73760 Ostfildern.

Contact