20.09.2021

Porsche Jump: continuăm să depășim limitele - News

Intra in lumea Porsche, descopera modelele noastre, ultimele stiri si evenimente.
Program
Centrul Porsche Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 9:00 - 18:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 8:30 - 17:30
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Timisoara
  • Luni - Vineri
  • 8:00 - 17:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis

Stuttgart. Facem mereu un pas mai departe: Porsche repune în scenă fotografia emblematică a modelului 356 B. Porsche Jump îl înfățișează pe dublul campion olimpic Aksel Lund Svindal sărind cu schiurile peste un Porsche Taycan situat între pereți gigantici de zăpadă înalți cât niște clădiri. Noua versiune a fotografiei simbolizează mentalitatea producătorului de mașini sport din Stuttgart și indică modul în care Porsche interpretează viitorul - îndrăznind să încerce lucruri noi și să avanseze cu îndrăzneală, având întotdeauna încredere în sine să meargă mai departe decât alții pentru a descoperi cele mai bune soluții.
„Aksel Lund Svindal și Porsche Taycan simbolizează aceleași valori ca și saltul lui Egon Zimmermann peste 356, în 1960: atletism, curaj, joie de vivre - și, desigur, cea mai inovatoare mașină sport a timpului său. Toate acestea sunt mai importante ca oricând pentru a face diferența în fața concurenței globale", spune Lutz Meschke, vicepreședinte al Consiliului de Administrație și membru pentru finanțe și IT al Consiliului de Administrație al Porsche AG.

Fotografia saltului peste Porsche Taycan este o reinterpretare modernă a fotografiei istorice alb-negru și reprezintă un omagiu al istoriei impresionante a companiei.
„Este o mare onoare pentru mine să pot repeta acest salt emblematic cu Porsche și să dau sens istoriei din spatele fotografiei. Este important să ai curajul să încerci lucruri noi”, spune ambasadorul mărcii Porsche, Aksel Lund Svindal.

Noua imagine cu prima mașină sport complet electrică reflectă acum simbioza dintre tradiție și inovație caracteristică Porsche, adăugându-i un simbolism autentic. „Cu noua versiune a fotografiei continuăm povestea și construim podul între ieri, astăzi și inovațiile de mâine”, subliniază CFO Lutz Meschke.

La Porsche, înțelegerea profundă a performanței sportive și voința de a reuși au definit mobilitatea viitorului de la bun început. Căutarea provocărilor sportive competitive este o expresie a motivației de a îmbunătăți constant, păstrând în același timp propriile valori și spirit. „Fotografia istorică va fi întotdeauna celebrată și face parte din ADN-ul Porsche. Este obligația noastră să respectăm trecutul, să îmbrățișăm prezentul și să ajutăm la modelarea viitorului - și eu simt că acest lucru este sustenabil”, spune norvegianul Svindal.

„Imaginea saltului este, de asemenea, o metaforă a riscurilor pe care trebuie să ți le asumi pentru a supraviețui ca afacere. Porsche Jump este un simbol puternic al determinării cu care noi, la Porsche, ne urmăm visele”, adaugă Lutz Meschke, el însuși un schior pasionat.

Saltul, ca simbol al oportunității de a ne dezvolta în continuare
Cu un total de două victorii olimpice, cinci titluri de campionat mondial și alte succese în Cupa Mondială, Svindal este unul dintre cei mai de succes schiori din ultimele decenii. Prin impresionanta sa carieră sportivă, a învățat să abordeze provocările cu o minte deschisă și să se concentreze întotdeauna pe punctele sale forte. „Trebuie să continui, întotdeauna. În curse, trebuie să mă îndoiesc constant de mine, pentru a mă perfecționa - altfel aș fi repede depășit”, subliniază ambasadorul mărcii Porsche.
Concentrarea pe propria dezvoltare este ceva ce Svindal recunoaște și la Porsche. Ideile noi pot ajuta la deschiderea drumului spre viitor. „Dacă vreau să concurez în frunte, trebuie să îmi asum întotdeauna niște riscuri, dar nu pot fi prea încrezător. De aceea, ajută atunci când oamenii îmi oferă o perspectivă diferită asupra problemelor”, spune schiorul profesionist, care, după retragerea din sportul de performanță, lucrează acum cu start-up-uri.

În ultimii ani, Porsche și-a extins constant investițiile în start-up-uri și fonduri de capital de risc. Investițiile în noi domenii de afaceri oferă un impuls important pentru punerea în comun a cunoștințelor și a tehnologiilor inovatoare, precum și pentru lucrul la proiecte complet noi în viitor.

„La Porsche, nu ne culcăm pe lauri. Vrem mereu să îndrăznim să facem pasul decisiv și vedem provocările în primul rând ca pe o oportunitate pentru dezvoltarea ulterioară”, spune Meschke. „Asta ne conduce”.

Compania își demonstrează abordarea distinctivă cu noul studiu de concept de mașină sport Mission R. Noul proiect marchează un nou pas, cu putere inovatoare tangibilă, și demonstrează importanța motorsportului ca platformă pentru dezvoltarea de noi tehnologii. Studiul a fost prezentat recent publicului, la IAA Mobility 2021 din München.

Artă în ediție limitată: Povestea din spatele Porsche Jump
Producătorul de mașini sport din Stuttgart este platforma prin care performanța, pasiunea și spiritul de pionierat devin o experiență unică. Porsche Jump este, de asemenea, un omagiu adus fotografului Hans Truöl și al schiorului Egon Zimmermann, care a sărit peste Porsche 356 B. Fotografia alb-negru are subtitlul ironic „On taking a shortcut” și a fost realizată imediat după ce Pasul Flexen de lângă stațiunea de schi austriacă Zürs a fost eliberat de o avalanșă. Pentru a marca lansarea noii versiuni, Muzeul Porsche va produce două tipărituri de artă de înaltă calitate. Reproducerea combină imaginea istorică cu reinterpretarea și va fi disponibilă ca un set, în magazinul online Porsche, de la sfârșitul anului 2021.

Porsche Jump dezvăluie, de asemenea, câteva paralele la nivel sportiv: Svindal și Zimmermann sunt ambii campioni olimpici la schi alpin și au purtat același număr de competiție în timpul celui mai mare succes sportiv. „L-am cunoscut personal pe Egon și, de asemenea, mă simt conectat cu el pentru că amândoi aveam numărul de competiție 7 când am câștigat Jocurile Olimpice. Mie mi-a venit rândul cu doar 54 de ani mai târziu, în 2018 ”, spune norvegianul pasionat de automobile sportive.

Fotografia alb-negru „Der Sprung” este probabil cea mai faimoasă lucrare a lui Hans Truöl, care s-a specializat pe reportaje de știri și fotografii de sporturi de iarnă de-a lungul vieții sale. Truöl s-a născut la Augsburg la 26 iunie 1920 și a murit în 1981.
Egon Zimmermann s-a născut la Lech, Austria, la 8 februarie 1939. Cu pregătire de Chef, a început să schieze la vârsta de șase ani și a devenit campion mondial la slalom uriaș în 1962. Doi ani mai târziu a repurtat victoria olimpică la schi alpin la Jocurile de iarnă din 1964, din Innsbruck. Zimmermann a încetat din viață în 2019, în orașul său natal.

Christophorus nr. 400: The Jump - imagine de copertă artistică
Numărul 400 al revistei Christophorus, care va fi publicat în septembrie, este, de asemenea, dedicat Porsche Jump. Designerul american Jeffrey Docherty a pregătit coperta numărului aniversar cu o adaptare grafică a fotografiei The Jump. Din revistă, cititorii pot afla parcursul lui Docherty pentru a crea coperta și diferitele modele pe care le-a încercat în acest proces.

Acțiunea spectaculoasă a Porsche Jump în Alpii austrieci este prezentată și într-un raport special. Emisiunea 9:11 oferă și o privire în culise. Episodul, care apare de asemenea în septembrie, prezintă imagini video impresionante și emoționante ale saltului și lasă protagoniștii să își spună cuvântul atât în fața, cât și în spatele camerei.


Date determinate în conformitate cu metoda de măsurare cerută de lege. Deoarece toate mașinile noi oferite de Porsche sunt omologate de tip în conformitate cu WLTP, valorile NEDC sunt derivate din valorile WLTP.

Informații suplimentare despre consumul oficial de combustibil și emisiile oficiale specifice de CO2 ale autoturismelor noi sunt disponibile în publicația intitulată „Liniile directoare privind consumul de combustibil, emisiile de CO2 și consumul de energie al autoturismelor noi”, care este disponibilă gratuit de la toate punctele de vânzare și de la DAT, Hellmuth-Hirth-Strasse 1, D-73760 Ostfildern.

Contact