20.02.2024

Porsche prezintă două noi variante e-hybrid ale modelului Panamera - News

Intra in lumea Porsche, descopera modelele noastre, ultimele stiri si evenimente.
Program
Centrul Porsche Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 9:00 - 18:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 8:30 - 17:30
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Timisoara
  • Luni - Vineri
  • 8:00 - 17:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis

E-Performanță superioară: mai multă putere și timp de încărcare mai scurt
Până la 96 de kilometri de autonomie în regim complet electric
Echipat opțional cu suspensie Porsche Active Ride

Porsche își extinde gama de modele Panamera cu variantele 4 E-Hybrid și 4S E-Hybrid. Noile hibride plug-in oferă rezultate impresionante la accelerație și performanțe de condus, precum și E-performanțe puternice: Autonomia electrică este acum de până la 96 de kilometri.

Stuttgart. Porsche își extinde în continuare gama de motorizări pentru berlina sport Panamera. Ca parte a strategiei E-Performance, Panamera 4 E-Hybrid și Panamera 4S E-Hybrid au fost adăugate în portofoliu. Acesta este răspunsul Porsche la interesul sporit pentru propulsoarele e-hybrid eficiente și dinamice de pe numeroasele piețe. Panamera va fi disponibil într-un total de patru variante de performanță ale acestei tehnologii avansate de propulsie.

Grupul motopropulsor: Performanță hibridă optimizată
Modelul Panamera 4 E-Hybrid este deosebit de eficient și versatil. Pentru a genera o accelerație puternică, Porsche a combinat un nou sistem e-hybrid cu un motor pe benzină V6 biturbo, de 2,9 litri (224 kW/304 CP), modernizat. Puterea sistemului de 346 kW (470 PS) și cuplul maxim de 650 Nm permit o accelerație de la zero la 100 km/h în 4,1 secunde și o viteză maximă de 280 km/h. Autonomia pur electrică a modelului Panamera 4 E-Hybrid crește la 96 de kilometri în ciclul WLTP (EAER oraș).

Panamera 4S E-Hybrid pune un accent mai mare pe dinamica de conducere, precum și pe livrarea susținută a puterii, în plaja superioară de turații. Motorul său cu șase cilindri biturbo, de 2,9 litri, livrează 260 kW (353 CP). Puterea sistemului este de 400 kW (544 CP), iar cuplul maxim este de 750 Nm. Acest lucru permite modelului Panamera 4S E-Hybrid să accelereze de la zero la 100 km/h în 3,7 secunde și să atingă o viteză maximă de 290 km/h.

În comparație cu generația anterioară, toate modelele Panamera E-Hybrid oferă o autonomie electrică mai mare, o viteză de încărcare mai mare, un răspuns mai bun al accelerației și performanțe de conducere mai bune, sub aproape toate aspectele. Cu 25,9 kWh (brut), noua baterie de înaltă tensiune oferă o capacitate cu aproximativ 45% mai mare într-un spațiu comparabil. În același timp, noul încărcător de 11 kW On-Board-AC reduce timpul de încărcare la două ore și 39 de minute. Cu 140 kW (190 CP) și un cuplu de 450 Nm, motorul electric complet nou oferă o putere semnificativ mai mare decât predecesorul său. Este, de asemenea, integrat în carcasă, într-un mod eficient și optimizat din punct de vedere al greutății, și în circuitul de răcire a uleiului transmisiei PDK. Designul rotorului intern (rotorul se rotește în interiorul statorului) reduce inerția masei cu 50%, ceea ce îmbunătățește răspunsul la accelerație. Cu o recuperare de până la 88 kW, motorul electric contribuie, de asemenea, la creșterea semnificativă a autonomiei electrice a modelelor Panamera E-Hybrid.

Moduri de conducere E-Hybrid cu strategie optimizată
Cele patru moduri de conducere optimizate specifice E-Hybrid, precum și modurile Sport și Sport Plus îmbunătățite, optimizează și mai mult eficiența modelelor E-Hybrid. Automobilele pornesc întotdeauna în modul pur electric E-Power. În momentul în care starea de încărcare a bateriei se situează sub o anumită valoare minimă, sistemul trece automat în modul Hybrid Auto, care adaptează strategia de funcționare la situația actuală de condus. În plus, cu ghidarea activă a traseului în Hybrid Auto, strategia de operare este optimizată și mai mult prin cunoașterea traseului pe care urmează să îl parcurgă. În acest fel, ponderea distanțelor parcurse cu propulsie electrică, în traficul urban, poate fi maximizată și eficiența poate fi crescută. În acest scop, sistemul utilizează atât datele mașinii, cât și datele de navigație.

În modul E-Hold, starea actuală de încărcare a bateriei este păstrată. Pe de altă parte, în modul E-Charge, motorul cu combustie încarcă bateria până la 80%, în afara orașului, și la peste 55 km/h, în timp ce Panamera utilizează avantajele de eficiență ale propulsiei hibride în traficul urban. În modurile Sport și Sport Plus, Porsche reduce starea țintă de încărcare a bateriei la 20% și, respectiv, 30 % (anterior 30% și 80 %). Acest lucru crește eficiența, fără a face afecta performanța.

E-Hybrid cu suspensie activă inovatoare
Porsche echipează toate variantele noului Panamera cu o suspensie pneumatică adaptivă, cu două camere de aer, inclusiv Porsche Active Suspension Management (PASM) cu amortizoare cu două supape, ca dotare standard. Suspensia activă inovatoare Porsche Active Ride este, de asemenea, disponibilă pentru modelele E-Hybrid. Aceasta combină capacitatea de a oferi o tracțiune optimizată și performanțe optimizate în viraje, cu un grad ridicat de confort. Fiecare amortizor individual - echipat, de asemenea, cu tehnologie cu două supape - are o pompă hidraulică acționată electric, care este alimentată de sistemul de 400 de volți și care poate fi utilizată pentru a crea în mod activ forțe în direcția de revenire și compresie. Ca urmare, suspensia absoarbe aproape complet mișcările corpului cauzate de imperfecțiunile drumului și menține mașina în permanență orizontal, în timpul manevrelor dinamice de conducere. Amortizoarele funcționează la o frecvență de până la 13 Hz, ceea ce înseamnă că pot ajusta reglajul de până la 13 ori pe secundă și, astfel, reacționează fulgerător de repede la situația de condus și la suprafața drumului. Tehnologia permite, de asemenea, funcții inovatoare, cum ar fi supracompensarea mișcărilor de tangaj și ruliu, precum și ridicarea caroseriei la urcarea și coborârea din mașină.

Detalii sportive și dotări standard îmbunătățite
Toate variantele noului Panamera au un design atletic și proaspăt. În partea frontală, aspectul este caracterizat de farurile cu LED-uri matriciale standard, cu formă nouă, și de o priză de aer orizontală suplimentară. În partea din spate a berlinei sportive, o bandă luminoasă continuă și un haion fără ramă disting noul Panamera. Ornamentul haionului în argintiu accentuează linia laterală.

Echiparea standard a modelului Panamera 4 E-Hybrid include jante de 19 inch, etriere de frână negre și faruri matrix LED. Sistemul inovator de iluminare cu LED-uri matriciale HD de înaltă rezoluție este disponibil opțional. Panamera 4S E-Hybrid se distinge prin jantele de 20 de inch în Panamera AeroDesign, țevile de eșapament Sport argintii și etrierele de frână roșii. Sunt disponibile opțional etriere de frână în culorile Acid Green și Negru. Panamera 4S E-Hybrid vine în standard pe puntea față cu etriere de frână cu zece pistoane. Alternativ, PCCB (Porsche Ceramic Composite Brake) este disponibil pentru acest model, împreună cu jantele de 21 de inch. Discurile ceramice compozite măsoară 440 de milimetri pe puntea față și 410 milimetri pe puntea spate.

Lansarea pe piață și stabilirea prețurilor
Porsche Panamera 4 E-Hybrid și Panamera 4S E-Hybrid pot fi comandate, acum, ca berline sport. Echipamentul standard extins al modelului Panamera include ParkAssist și un suport de răcire pentru smartphone, pentru încărcare wireless cu până la 15 wați. De asemenea, sunt disponibile opțiuni precum direcția pe puntea spate, Remote ParkAssist, Porsche InnoDrive, inclusiv Active Lane Keeping, Passenger Display și sistemul de calitate a aerului. Stilul de caroserie Executive, cu un ampatament mai lung, este oferit în funcție de fiecare piață în parte; opțiunile, cum ar fi sistemul de climatizare automată pe patru zone sau consola centrală mare, sunt incluse în echiparea standard.

În România, prețurile pentru Panamera 4 E-Hybrid pornesc de la 128.459,31 de euro și de la 139.635,79 de euro pentru Panamera 4 E-Hybrid Executive, cu TVA și dotări specifice țării incluse. Modelul Panamera 4S E-Hybrid este disponibil de la 143.480,68 de euro. Livrările în Europa vor începe în al doilea trimestru al anului 2024.


Informații suplimentare, precum și materiale video și foto, sunt disponibile în Porsche Newsroom: : newsroom.porsche.com

Toate automobilele noi, concepute de Porsche, sunt omologate în conformitate cu WLTP. Valorile oficiale NEDC, derivate din valorile WLTP, nu mai sunt disponibile pentru mașinile noi, începând cu 1 ianuarie 2023 și, prin urmare, nu pot fi furnizate.

Informații suplimentare privind consumul oficial de combustibil și emisiile oficiale specifice de CO₂ ale autoturismelor noi sunt disponibile în publicația intitulată "Orientări privind consumul de combustibil, emisiile de CO₂ și consumul de energie al autoturismelor noi", care este disponibilă gratuit la toate punctele de vânzare și la DAT, Hellmuth-Hirth-Strasse 1, D-73760 Ostfildern.

Panamera 4 E-Hybrid
Consum mixt (ponderat): 1,4 – 1,0 l/100 km (WLTP); emisii de CO₂ mixte (ponderate): 32 – 22 g/km (WLTP); consum de energie electrică mixt (ponderat): 27,6 – 25,3 kWh/100 km (WLTP); autonomie electrică (EAER): 79 – 93 km; autonomie electrică în oraș: (EAER city): 89 – 96 km

Panamera 4 E-Hybrid Executive
Consum mixt (ponderat): 1,4 – 1,0 l/100 km (WLTP); emisii de CO₂ mixte (ponderate): 32 – 23 g/km (WLTP); consum de energie electrică mixt (ponderat): 27,8 – 25,9 kWh/100 km (WLTP); autonomie electrică (EAER): 79 – 92 km; autonomie electrică în oraș (EAER city): 86 – 95 km

Panamera 4S E-Hybrid
Consum mixt (ponderat): 1,4 – 1,1 l/100 km (WLTP); emisii de CO₂ mixte (ponderate): 33 – 24 g/km (WLTP); consum de energie electrică mixt (ponderat): 28,6 – 25,9 kWh/100 km (WLTP); autonomie electrică (EAER): 78 – 90 km; autonomie electrică în oraș (EAER city): 83 – 92 km

Contact