10.02.2023

Porsche revine cu o expoziție foto de excepție la Art Safari în București - News

Intra in lumea Porsche, descopera modelele noastre, ultimele stiri si evenimente.
Program
Centrul Porsche Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 9:00 - 18:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 8:30 - 17:30
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Timisoara
  • Luni - Vineri
  • 8:00 - 17:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis

Pentru iubitorii mărcii, dar și pentru pasionații auto în general, Porsche, împreună cu Porsche Museum, prezintă acum istoria în imagini a brandului printr-o expoziție unicat. 75 de imagini de colecție, postere, afișe și reclame Porsche din ultimii 75 de ani vor alcătui vernisajul aniversar ”Driven by Dreams”, organizat cu ocazia ediției cu numărul 11 a celui mai amplu eveniment dedicat artei din România, Art Safari.


Stuttgart & Bucuresti. Cu 75 de ani în urmă, visul lui Ferry Porsche de a avea o mașină sport exact așa cum și-a imaginat-o căpăta formă: Porsche 356 „Nr. 1” Roadster a fost modelul care a marcat nașterea unui brand legendar. De atunci, Porsche a devenit sinonim cu sportivitatea, având o istorie marcată de succese atât în motorsport, cât și cu vânzarea modelelor de serie.

”Acest brand a pornit de la un vis, și, de atunci, facem tot posibilul să îndeplinim și să sprijinim visuri care au potențialul de a schimba lumea. De aceea, esența Porsche e definită de conceptul ”Driven by Dreams”, care dă și numele expoziției noastre de la Art Safari. Fiecare dintre cele 75 de imagini atent selectate care vor fi prezentate publicului spune ea însăși o poveste fascinantă – a timpului său, a oamenilor, a mașinilor, a formei pe care o luau visurile la vremea aceea. Am pregătit pentru vizitatori patru categorii distincte care să ilustreze istoria Porsche: motorsport, publicitate, modele emblematice și momente cheie din viața companiei”, spune Adrian Pascu - Director Importator Porsche pentru România.

Acesta este al doilea an de prezență a Porsche la Art Safari, după ce anul trecut producătorul de mașini sport din Stuttgart a participat cu o lucrare aparținând artistului român Costin Ioniță, ce omagiază modelul 911 Sport Classic, dar și cu o expoziție foto. Vernisajul Dreamers.On de anul trecut a redat viziunea artistică a fotografilor Radu Chindriș și Lavinia Gordan asupra protagoniștilor - opt personalități din România - și asupra modelelor Porsche care i-au însoțit în călătoria lor prin locuri și peisaje spectaculoase din România.

Expoziția ”Driven by Dreams” de anul acesta va fi deschisă în muzeul expozițiilor temporare Art Safari pe toată durata desfășurării ediției a 11-a a festivalului - 10 februarie -14 mai, în Palatul Dacia-România (Muzeul Municipiului București), din strada Lipscani 18-20.

„În muzeul expozițiilor temporare Art Safari dezvăluim picturi, instalații, dar și artă pe patru roți. Ne plac experiențele! Așa că ne bucurăm să continuăm parteneriatul cu Porsche România și cu Muzeul Porsche, mai ales la ceas aniversar, când se împlinesc 75 de ani de la nașterea legendarului brand. Cum sărbătoarea este marcată la nivel mondial, suntem mândri că Bucureștiul este pe harta lumii prin expoziția Driven by Dreams care cuprinde 75 de fotografii de colecție. Așa cum oamenii din spatele Porsche lucrează în fiecare zi pentru a îndeplini visurile clienților de pe tot globul, și noi la Art Safari suntem preocupați să transformăm arta într-o experiență specială pentru vizitatorii noștri. Este visul nostru devenit realitate”, Ioana Ciocan - CEO Art Safari și comisar al României la Bienala de la Veneția.

Porsche își sărbătorește aniversarea a 75 de ani printr-o serie de evenimente artistice - și nu numai - în întreaga lume. Expoziția specială „Driven by Dreams. 75 de ani de mașini sport Porsche”, a inaugurat șirul de evenimente pe 27 ianuarie, la ”DRIVE. Volkswagen Group Forum” din Berlin și va rămâne deschisă până pe 10 septembrie 2023.

Următoarele evenimentele aniversare vor fi Retro Classics, desfășurat lângă Stuttgart, în perioada 23-26 februarie, o expoziție specială la Muzeul Porsche din Stuttgart-Zuffenhausen pe 9 iunie, „Festivalul Viselor” de pe Hockenheimring organizat pe 10 și 11 iunie, la Porsche Experience Center. În toată lumea vor avea loc expoziții auto aniversare, activități live, diverse experiențe tematice și o multitudine de alte momente și experiențe fascinante pentru pasionații Porsche, membrii clubului Porsche, comunitățile de mașini, fanii și clienții de toate vârstele.
Apogeul activităților la nivel mondial va fi reprezentat de festivalul auto „Rennsport Reunion” din California, în perioada 28 septembrie - 1 octombrie.

2023, an multi-aniversar
Nu doar 75 de ani de mașini sport Porsche sunt sărbătoriți în 2023, ci și alte aniversări importante: 60 de ani de la dezvăluirea primului 911, la Salonul Auto Internațional (IAA) în septembrie 1963, și 100 de ani de la prima ediție a cursei de 24 de ore de la Le Mans. Pe 10 și 11 iunie, pe circuitul Sarthe, va fi celebrat centenarul celei mai renumite curse de anduranță din lume. Porsche are motive în plus să celebreze această aniversare: este marca este cea mai de succes la Le Mans, precum și singurul participant care a fost reprezentat la cursa de 24 de ore fără întrerupere, din 1951, acumulând 110 victorii de clasă și 19 victorii generale.

Aniversări locale
În plus față de aniversările internaționale, Porsche se pregătește de sărbătoare și la nivel local. Anul acesta se împlinesc 25 de ani de activitate ai importatorului Porsche în Romania, dar și 10 ani de la inaugurarea Centrului Porsche București.

Despre Art Safari București
Art Safari este specializat în realizarea de pavilioane expoziționale. Organizatorul anual al Pavilionului de Artă București – cel mai mare conglomerat de expoziții de artă din România – ajuns la a 10-a ediție, realizează, în parteneriat cu muzeele de artă din România și internaționale și cu colecționari privați, ample expoziții retrospective care își propun recuperarea valorilor de patrimoniu. Având o puternică latură educaţională, misiunea sa este de a apropia arta de public și de a educa noile generații prin organizarea de ateliere de artă pentru copii, tururi ghidate și expoziții de artă contemporană în spații neconvenționale, cum ar fi Aeroportul Henri Coandă sau metroul bucureștean. Art Safari se desfășoară sub patronajul Ministerului Culturii și este realizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului București și Muzeul Național de Artă al României. În cele 10 ediții de până acum a înregistrat peste 350.000 de vizitatori. Mai multe detalii: artsafari.ro.

Contact