05.02.2021

Porsche și TAG Heuer anunță un parteneriat strategic - News

Intra in lumea Porsche, descopera modelele noastre, ultimele stiri si evenimente.
Program
Centrul Porsche Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 9:00 - 18:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 8:30 - 17:30
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Timisoara
  • Luni - Vineri
  • 8:00 - 17:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis

Stuttgart/La Chaux-de-Fonds. Porsche și TAG Heuer, producătorul elvețian de ceasuri de lux, și-au unit forțele într-un parteneriat strategic. În cadrul alianței holistice și pe termen lung, mărcile intenționează să abordeze în comun atât competițiile sportive, cât și dezvoltarea produselor. Ca prim pas, partenerii au prezentat un nou ceas, TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph.

„Prietenia solidă a mărcii noastre cu TAG Heuer există de zeci de ani și sunt mai mult decât fericit că facem acum noi pași în cadrul unui parteneriat strategic”, spune Detlev von Platen, membru al Comitetului executiv pentru vânzări și marketing la Porsche AG. „Punem laolaltă ceea ce clienții noștri iubesc cel mai mult la ambele mărci: tradiție autentică, evenimente sportive palpitante, experiențe de viață unice și împlinirea viselor. Cu toții ne străduim să creăm momente magice unice pentru comunitățile noastre. De acum, suntem nerăbdători să facem toate acestea împreună.”

„TAG Heuer și Porsche au istorie și valori comune, dar, și mai important, împărtășim aceeași atitudine”, spune Frédéric Arnault, CEO TAG Heuer. „La fel ca Porsche, urmărim mereu progresul, suntem mereu în căutarea unor performanțe ridicate. Prin această alianță, TAG Heuer și Porsche se reunesc în sfârșit oficial, după decenii de colaborări strânse. Vom crea experiențe și produse de neegalat pentru clienții și fanii pasionați atât de mărcile noastre, cât și de ceea ce ele reprezintă.”

Două istorii - o pasiune comună
Poveștile celor două companii s-au intersectat de foarte multe ori în ultimele cinci decenii. Tradițiile similare pot fi urmărite până la antreprenorii Porsche și TAG Heuer. Edouard Heuer și Ferdinand Porsche au fost pionieri ale căror viziuni au schimbat domeniile lor pentru totdeauna. Heuer a creat primul cronograf fabricat vreodată, iar Porsche a construit un nou motor electric axial pentru roți. Ambele realizări au câștigat medalii la târgurile mondiale desfășurate la Paris la 11 ani distanță. Heuer a fost onorat în 1889, primul Lohner-Porsche Electromobile care dispunea de inovația Porsche a fost prezentat la Expoziția din Paris în 1900.

Cu toate acestea, adevăratele pietre de temelie ale parteneriatului de astăzi sunt descendenții fondatorilor mărcilor. Fiul lui Ferdinand Porsche, Ferdinand Anton Ernst sau „Ferry”, s-a alăturat biroului de inginerie al tatălui său în 1931 la vârsta de 22 de ani și a fondat, în 1948, marca de mașini care poartă numele familiei. În câțiva ani, numele Porsche a devenit indisolubil legat de succesul pe circuitele de curse din întreaga lume - inclusiv o victorie de clasă în cursa Carrera Panamericana din 1954. În cinstea participării sale reușite, Porsche a dat numele „Carrera” celui mai puternic motor sport al său din acel moment.

Strănepotul lui Edouard Heuer, Jack, a condus compania familiei sale mai multe zeci de ani. În 1963, a creat primul cronograf Heuer Carrera, conceput pentru a permite șoferilor să spună ora dintr-o singură privire aruncată în focul acțiunii. Jack Heuer a fost, de asemenea, responsabil pentru Heuer Monaco, primul ceas cronograf automat cu față pătrată, rezistent la apă. Numele evoca Marele Premiu din Monaco, precum și renumitul Raliu Monte Carlo al Principatului, pe care Porsche l-a câștigat în trei ani consecutivi, din 1968 până în 1970, cu modelul său 911.

Steve McQueen și sigla Heuer
La fel cum făcuse Porsche 911 pentru automobile, Heuer Monaco a schimbat codurile de design familiare ale orologeriei tradiționale. Inovațiile sale au avut un cost financiar semnificativ și, ca alternativă la o campanie publicitară scumpă, Jack Heuer și-a consolidat legătura brandului său cu renumitul producător de autovehicule sportive printr-un acord de sponsorizare creativă cu Fribourg, pilotul de curse din Elveția și dealerul Porsche Jo Siffert. În 2005, la premiera filmului Jo Siffert: „Live Fast - Die Young”, Jack Heuer și-a amintit condițiile contractului lor: „În schimbul a 25.000 CHF, el urma să pună logo-ul nostru pe mașină și costum. În plus, putea cumpăra ceasurile noastre la prețuri de producător și le putea revinde prietenilor săi de curse cu un profit substanțial. Ceea ce a făcut cu mare succes, deoarece jumătate din cei de la standuri purtau ceasuri Heuer până la sfârșitul sezonului 1969! ”Această legătură l-a determinat pe Steve McQueen să poarte sigla Heuer pe costumul său de curse în timpul filmărilor de la Le Mans în 1970, în care conducea un Porsche 917. Actorul american spunea la acea vreme: „Conduc aceeași mașină ca Jo Siffert și vreau să port același costum ca el. ”

TAG-Turbo Engine - produs de Porsche pentru echipa McLaren
Odată cu vânzarea către grupul TAG, Heuer a devenit TAG Heuer la mijlocul anilor 1980. În acest moment, Porsche și TAG Heuer au dezvoltat și produs în comun TAG Turbo Engine care a permis echipei McLaren să câștige trei titluri mondiale consecutive de F1: cu Niki Lauda în 1984, urmat de Alain Prost în 1985 și 1986. În 1999, relația între Porsche și TAG Heuer s-a dezvoltat și mai mult - de la competițiile Porsche Carrera Cup și Supercup, urmate de Campionatul Mondial de anduranță și multe altele ce urmau să vină. În 2019, Porsche și-a creat propria echipă de Formula E cu TAG Heuer în nume și partener de cronometrare, marcând un punct pentru o colaborare și mai puternică și de anvergură.

Noi parteneriate sportive
În al doilea an, echipa TAG Heuer Porsche Formula E va lupta acum pentru Campionatul Mondial. La volanul monopostului complet electric al Porsche, 99X Electric, vor fi piloții André Lotterer și noul său coechipier, Pascal Wehrlein. Porsche are o experiență deosebită în evenimentele de anduranță și împreună cu TAG Heuer echipa GT este bine pregătită pentru viitorul Campionat Mondial de Anduranță FIA (WEC). Anul de referință va include, de asemenea, parteneriate de serie în zece ediții ale cupei Porsche Carrera Cup din întreaga lume.

Pe lângă competițiile fizice, TAG Heuer se angajează și în curse virtuale, sprijinind Porsche TAG Heuer Esports Supercup. În plus, marca de ceasuri va apărea ca partener global la evenimentele „clasice” ale Porsche.

Mai mult, ambele mărci împărtășesc o puternică pasiune pentru tenis și golf. Principalul eveniment de tenis este Marele Premiu de tenis Porsche de la Stuttgart. Acesta a fost lansat în 1978, iar producătorul de mașini sport este organizator din 2002. TAG Heuer se va alătura evenimentului, care a fost desemnat în repetate rânduri cel mai popular turneu din categoria sa, ca partener oficial pentru ceasuri și cronografe. În golf, Porsche a fost sponsorul principal al Porsche European Open, unul dintre cele mai tradiționale turnee din Turul European, din 2015. Anul acesta, și TAG Heuer va fi prezent ca partener, pentru prima dată.

Mărcile sunt angajate să creeze momente de neuitat împreună în viitor prin participarea la diferitele evenimente Porsche Experience.

TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph
Carrera, ca pictogramă a unui nume, a fost asociată cu Porsche și TAG Heuer de generații, fiind o alegere firească pentru prima colaborare creativă de produse. Un omagiu adus moștenirii a două mărci, noul cronograf oferă o primă privire asupra a ceea ce pot realiza împreună și este o combinație a universurilor Porsche și TAG Heuer, reflectând excelența ambelor nume, fără a dilua esența niciunuia.

Inscripția gravată de Porsche este vizibilă pe cadru, iar fontul inconfundabil este folosit și pentru indexuri. Culorile Porsche de roșu, negru și gri - care amintesc și de modelele istorice Heuer - sunt încorporate pe tot ceasul, iar în spatele carcasei din cristal transparent se află masa oscilantă reproiectată ca un omagiu afectiv adus celebrului volan Porsche. Ambele mărci „Porsche” și „TAG Heuer” sunt inscripționate.

Efectul de asfalt al cadranului, creat special pentru acest ceas, exprimă pasiunea pentru drum, în timp ce cifrele arabe sugerează numerele de pe tabloul de bord al modelelor sportive Porsche. Ceasul este prezentat fie cu o curea moale din piele de vițel cu niște cusături inovatoare care reflectă interiorul Porsche, fie cu o brățară metalică reflectând un design de curse simplificat. Inima ceasului este mecanismul de fabricație proprie Calibre Heuer 02 cu o rezervă impresionantă de 80 de ore.

Contact