12.06.2023

Porsche Taycan este mașina oficială a astronauților în cadrul evenimentului Aim Higher Romania - News

Intra in lumea Porsche, descopera modelele noastre, ultimele stiri si evenimente.
Program
Centrul Porsche Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 9:00 - 18:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 8:30 - 17:30
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Timisoara
  • Luni - Vineri
  • 8:00 - 17:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis

NASA și mai mulți astronauți internaționali vor veni la București între 11-14 iunie pentru a sărbători viitorul explorării spațiale și rolul României în Acordurile Artemis ale NASA. Porsche Taycan este mașina oficială a astronauților în cadrul acestui eveniment printre ai cărui invitați se află Dumitru Dorin Prunariu, primul și singurul român care a călătorit în spațiu, astronautul Nicole Stott, care a lucrat pentru NASA timp de 27 de ani și care a petrecut 104 zile în spațiu în două misiuni și Sara Sabry, prima femeie din Egipt care a zburat în spațiu.


Bucuresti. ”Istoria leagă numele Porsche de inovație și de călătoriile în spațiu. Ferdinand Porsche a proiectat la începutul secolului al XX-lea mașina electrică cu tracțiune pe patru roți care a stat la baza Vehiculului Lunar Roving al NASA, dezvoltat de Boeing la începutul anilor 1970. Iată că la 120 de ani după descoperirea lui Ferdinand Porsche, întreaga industrie auto explorează tehnologii similare pentru producția mașinilor cu zero emisii. Așadar, Ferdinand Porsche a fost un adevărat vizionar, iar în anul în care Porsche împlinește 75 de ani suntem mândri că putem sprijini un astfel de eveniment și pe astronauții care au cucerit spațiul”, spune Adrian Pascu - Director Importator Porsche pentru România.

Aim Higher Romania este prima serie de evenimente spațiale de acest gen din România, fiind organizată de Space for a Better World, o fundație non-profit cu sediul în Florida, și OP Global Events, cu scopul de a împărtăși perspectiva unică asupra modului în care explorarea spațială aduce beneficii vieții pe Pământ și pentru a sărbători rolul României în programul Artemis al NASA de întoarcere pe Lună. Prima zi va fi dedicată familiilor și va fi un eveniment public găzduit de Universitatea Politehnica București, care va include întâlniri cu astronauții, întrebări și răspunsuri ale acestora, activități practice și construirea unei opere de artă spațială gigantice în incinta Universității. Ziua a doua va fi un summit B2B cu discuții în cadrul unui panel de experți care vor aborda afacerile spațiale, antreprenoriatul, finanțele, energia, inteligența artificială și oportunitățile de investiții, precum și discuții despre diversitate și incluziune în spațiu și tehnologie. Și, în cele din urmă, ziua a treia va fi dedicată ceremoniei de premiere a celor trei astronauți prezenți, în cadrul AIM HIGHER GALA.

”Deviza Porsche este ”Driven by Dreams” – aceasta este moștenirea pe care am primit-o de la fondatorii companiei și pe care o ducem mai departe cu fiecare mașină nou construită. Suntem conduși și motivați totodată de visurile noastre de a inova permanent și de a descoperi noi modalități de a călători tot mai departe cu un impact redus asupra mediului înconjurător. În același timp, călătoriile de explorare a spațiului reprezintă unul dintre visurile majore ale omenirii, pe care generația noastră a avut șansa să îl vadă împlinit și chiar dus dincolo de imaginație, astfel că această colaborare cu Space for a Better World s-a potrivit atât de firesc pentru noi, fiind plină de semnificație”, mai spune Adrian Pascu.

Unul dintre obiectivele evenimentului este și acela de a stârni interesul și fascinația copiilor și tinerilor pentru lumea spațială.

”Aștept cu nerăbdare să împărtășesc încântarea și miracolul explorării spațiale, în speranța de a-i inspira și pe alții și de a-i sensibiliza cu privire la oportunitatea de a-și găsi propria carieră satisfăcătoare în domeniul spațial. Nu numai pentru a explora lumea de dincolo de Pământ, ci și pentru a contribui la dezvoltarea de noi tehnologii și pentru a da viață unor cercetări care, în cele din urmă, sunt în beneficiul planetei noastre și al tuturor formelor de viață cu care o împărțim. Sunt deosebit de entuziasmată să ajut la conducerea unui proiect uriaș de artă spațială cu copiii și familiile în timpul Zilei de informare a publicului, duminică, 11 iunie, la Universitatea Politehnică", a declarat Nicole Stott, care a inspirat mii de copii din spitale și centre de refugiați prin intermediul Fundației sale Space for Art, unind o comunitate planetară de copii prin puterea vindecătoare a artei.

”Susținerea artei a devenit tradiție la Porsche, iar anul acesta am celebrat, odată cu aniversarea de 75 de ani, și artiștii cu care am colaborat de-a lungul vremii. Iată că prin acest proiect ne apropiem încă o dată de artă și de visuri – pentru că participanții la evenimentul dedicat publicului vor da împreună o formă viziunii lor despre ce înseamnă călătoriile în spațiu. În plus, faptul că evenimentul are loc în luna iunie nu este lipsit de semnificație: 8 iunie este chiar ziua în care a luat ființă brandul Porsche”, adaugă oficialul mărcii.

Evenimentul Aim Higher Romania este organizat de două femei antreprenor, producătoarea americană Christina Korp de la Purpose Entertainment și fondatoare a SPACE for a Better World, și producătoarea română Oana Tucker, fondatoare a OP Global Events.

”Prin intermediul acestui eveniment vom arăta câteva dintre cele mai recente inovații și vom prezenta altele noi, dar mai presus de toate, dorim să inspirăm următoarea generație de români să viseze și să creadă că ceea ce pare imposibil poate deveni posibil dacă ai dorința și pasiunea de a reuși. Spațiul este o modalitate excelentă de a face acest lucru. Sunt încântată să contribui la aducerea acestei inspirații în țara mea natală", spune Oana Tucker, fondatoare a OP Global Events.

”Știința spațială este esențială pentru observarea Pământului și cercetarea climatică, inclusiv pentru monitorizarea culturilor și aprovizionarea cu alimente, printre multe alte inițiative importante. Avem nevoie de toate competențele în spațiu, nu doar de ingineri, oameni de știință și astronauți. Pe măsură ce ne aventurăm înapoi pe Lună prin intermediul misiunilor Artemis, vom avea nevoie de toată lumea. Fiecare meserie de care este nevoie pe Pământ va fi necesară în spațiu. România are o oportunitate unică de a deschide calea în regiune", spune și Christina Korp, fost manager al astronautului Buzz Aldrin și fondator al Purpose Entertainment și Space for a BetterWorld.

Contact