25.07.2018

Premieră mondială în Shanghai: Porsche prezintă noul Macan - News

Intra in lumea Porsche, descopera modelele noastre, ultimele stiri si evenimente.
Program
Centrul Porsche Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 9:00 - 18:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 8:30 - 17:30
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Timisoara
  • Luni - Vineri
  • 8:00 - 17:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Stuttgart/Shanghai. Porsche a prezentat noul Macan în Shanghai. SUV-ul compact a fost un mare succes încă de la lansarea sa în 2014, iar acum a fost semnificativ îmbunătățit în ceea ce privește designul, confortul, soluțiile de conectivitate și dinamica de condus – astfel, Macan rămâne modelul sport de referință din segmentul său. Noul Macan rămâne fidel ADN-ului de design Porsche, prin includerea unei benzi LED tridimensionale în designul său exterior. Tehnologia LED se regăsește și la nivelul farurilor, ca dotare standard. Printre cele mai surprinzătoare inovații din interiorul vehiculului se numără ecranul tactil de 11 inchi al noului Porsche Communication Management (PCM), gurile de ventilație reproiectate și repoziționate și volanul sport GT, preluat de la modelele 911. Sistemul PCM permite accesul la noi funcții digitale, precum controlul vocal inteligent și sistemul de navigație online, incluse în echiparea standard. Gama de echipamente de confort a vehiculului a fost, de asemenea, extinsă, pentru a include sistemul Traffic Jam Assist, un ionizator și un parbriz cu încălzire.

Faruri LED și o noua bandă luminoasă ca dotări standard
În urma modificărilor de la exterior, noul Macan are acum un look și mai sportiv, și mai modern. Numeroase detalii reflectă ADN-ul modelelor sport 911 și 918 Spyder. Noile funcții de iluminare, în special, joacă un rol-cheie: noul Macan este dotat cu faruri cu tehnologie LED, în echiparea standard. Acest sistem de iluminare de înaltă calitate, cu module cu design tridimensional, poate fi optimizat și mai mult, după preferințele clienților: Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS) poate fi utilizat pentru controlul adaptiv al distribuției luminii. Partea din față a SUV-ului compact a fost reproiectată cu meticulozitate, astfel încât Macan pare acum încă și mai lat, în timp ce transformarea completă a spatelui se bazează pe designul aerodinamic al modelului precedent. Banda luminoasă tridimensională LED, alcătuită din trei părți, reprezintă un alt element de design tipic Porsche. Designul în patru puncte al luminilor de frână reflectă, și el, identitatea mărcii.

Opțiuni noi: volan sport GT, ionizator și Traffic Jam Assist
Legătura cu modelul 911 este și mai evidentă în interiorul noului Macan, datorită volanului sport GT, disponibil opțional. Comutatorul pentru schimbarea modurilor de condus și butonul Sport Response, integrate în volan, sunt prezente, de asemenea, în noul Macan, ca parte a pachetului opțional Sport Chrono. Porsche a extins lista de opțiuni de confort, aceasta incluzând acum un parbriz cu încălzire și un ionizator, menit să îmbunătățească calitatea aerului din habitaclu. Noi finisaje pentru caroserie, precum „Miami Blue”, „Mamba Green Metallic“, „Dolomite Silver Metallic“ și „Crayon“, îmbinate cu noi pachete de interior, sunt dovada că Macan are acum mai multe opțiuni de personalizare ca niciodată.

Porsche a folosit și facelift-ul ca o oportunitate de a extinde gama de sisteme de asistență de pe noul Macan. Noul sistem Traffic Jam Assist, cu control adaptiv al vitezei de croazieră, permite un comportament de condus mai confortabil și mai relaxat, la viteze de până la 60 km/h. Sistemul nu numai că permite accelerarea și frânarea parțial automate, dar ajută, de asemenea, la virare în ambuteiaje sau în traficul lent.

Ecran tactil de 11 inchi și soluții complete de conectivitate
Prin noul Porsche Communication Management (PCM), Macan oferă soluții complete de conectivitate și numeroase funcții digitale. Deasupra consolei centrale tipice Porsche, un ecran touchscreen, mărit de la șapte la 11 inchi, a fost încorporat perfect în panoul de instrumente nou proiectat. La fel ca în Panamera și Cayenne, interfața sistemului de infotainment poate fi personalizată folosindu-se setări predefinite. Gurile de ventilație au fost, de asemenea, reproiectate și sunt acum poziționate sub ecranul principal.

Fiecare Macan este echipat cu un modul Connect Plus, astfel că fiecare vehicul este complet conectat la rețea, în echiparea standard. Acest modul oferă diferite funcții și servicii digitale, precum controlul vocal inteligent și furnizarea de informații din trafic în timp real – parte a sistemului de navigație online standard. Unul dintre elementele cheie ale acestui sistem este conexiunea ”Here Cloud”, care oferă pachete de date furnizate de alte vehicule din trafic (swarm data). Cu noua aplicație Offroad Precision, în noul Macan sunt, de asemenea, posibile înregistrarea și analizarea experiențelor din off-road.

Șasiu optimizat, cu anvelope și jante noi
Datorită șasiului optimizat, noul Macan este capabil să-și consolideze statutul excepțional de mașină sport în segmentul SUV-urilor compacte. Optimizarea șasiului oferă o neutralitate sporită, în același timp menținând stabilitatea și crescând nivelul de confort. Deși atipic pentru segmentul SUV-urilor, Macan are în continuare anvelope mixte, cu lățimi diferite pe axa față și spate. Ca și în cazul mașinilor sport Porsche, această dotare permite conducătorului auto să profite din plin de sistemul de tracțiune integrală Porsche Traction Management (PTM), atunci când vine vorba de dinamica la condus. Anvelopele nou dezvoltate, cu caracteristici pentru performanțe superioare, asigură o chiar mai bună dinamică laterală, pentru plăcere sporită de a conduce, în timp ce noile jante de 20 și 21 de inchi se alătură, de asemenea, multiplelor opțiuni de personalizare a designului noului Macan.

Un model de succes: peste 350.000 de unități Macan livrate din 2014
Porsche Macan este o adevărată poveste de succes. Combinația de performanțe tipice Porsche, pe orice tip de teren, cu un vădit caracter practic pentru drumurile de zi cu zi a impresionat clienții chiar de la început: din 2014, Porsche a livrat peste 350.000 de unități în întreaga lume. Cu peste 100.000 de livrări până în prezent, modelul este deosebit de îndrăgit pe piața chineză, unde Porsche a ales să dezvăluie versiunea reconstruită a SUV-ul compact. Modelul prezentat în Shanghai va fi disponibil exclusiv pe piața chineză, însă alte modele și piețe urmează a fi anunțate pe parcursul anului.
Contact