12.06.2023

Spectacol live cu multe visuri care celebrează "75 de ani de mașini sport Porsche” - News

Intra in lumea Porsche, descopera modelele noastre, ultimele stiri si evenimente.
Program
Centrul Porsche Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 9:00 - 18:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 8:30 - 17:30
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Timisoara
  • Luni - Vineri
  • 8:00 - 17:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis

Stuttgart. Nașterea mărcii Porsche a avut loc în urmă cu exact 75 de ani. La 8 iunie 1948, Porsche 356 "No. 1" a primit autorizația generală de circulație. Pentru Ferry Porsche, acesta a fost un vis devenit realitate. Visul unei mașini sport care nu mai existase până atunci. Acesta este spiritul antreprenorial care a caracterizat producătorul de mașini sport până în prezent. Timp de 75 de ani, Porsche a fost "Driven by Dreams". Pe 8 iunie, producătorul de mașini sport și-a sărbătorit povestea exemplară de succes în cinci acte, alături de pionieri și de colaboratori din ultimele decenii. Oliver Blume, gazda și președintele Consiliului de Administrație al Porsche AG, a deschis un show live spectaculos la ora 22.00 (CET) în Porscheplatz din Zuffenhausen, în inima mărcii. "Spirit de pionierat și pasiune - iată ce înseamnă Porsche. Combinăm tradiția și inovația. Privim mereu înainte cu curaj - dar nu uităm niciodată cine suntem și de unde venim. De 75 de ani ne reinventăm continuu. Rămânând în același timp fideli nouă înșine și valorilor noastre. Doar prin schimbarea constantă, Porsche a rămas Porsche", a conchis Blume.

La finalul discursului său, l-a invitat pe scenă pe Dr. Wolfgang Porsche, care a fost și el Președinte al Consiliului de Supraveghere Porsche timp de mulți ani. Dr. Porsche a fost condus spre scenă în mașina sport care a reprezentat piatra de temelie a legendarei mărci Porsche. Fostul pilot de curse Mark Webber a fost la volanul Roadsterului 356 "No. 1" alături de membrul familiei fondatoare, care a reprezentat multă vreme marca. "Porsche face ca visurile să devină realitate. În repetate rânduri am reușit să ne surprindem și să ne inspirăm clienții. Cu un design fascinant. Cu o tehnologie deschizătoare de drumuri. Cu o calitate impresionantă. Timp de 75 de ani", a declarat Dr. Wolfgang Porsche în fața a 800 de invitați, în timpul primului act: "Heritage". În următoarele patru acte, martori ai istoriei Porsche, ambasadori ai mărcii și reprezentanți au făcut referire la subiectele "Zeitgeist", "Performanță", "Spirit de pionierat" și "Visuri". Între discursurile susținute de Oliver Blume, Dr. Wolfgang Porsche, Dr. Michael Mauer, directorul departamentului de design, Dr. Frank-Steffen Walliser, director pentru arhitectura generală a automobilelor, și ambasadorul mărcii Timo Bernhard, publicul s-a bucurat de reprezentații scenice spectaculoase compuse din muzică, lumini și coregrafie. Spectacolul a fost însoțit de momente de condus în mașinile sport aferente actului respectiv. În repetate rânduri, seara a ilustrat rolul major pe care visurile l-au jucat pentru Porsche. Visuri care au devenit realitate datorită unor pionieri curajoși și pasionați. Visuri care au fost ancorate în ADN-ul Porsche timp de 75 de ani. Visuri care au stat la originea unor momente de neuitat.

Porsche Mission X: încă un vis se împlinește
La Porsche, mașinile concept inovatoare au pus întotdeauna bazele viitorului. Constructorul de mașini sport continuă această tradiție cu acest nou studiu conceptual. Mission X este o reinterpretare spectaculoasă a unui hypercar, cu portiere în stil Le Mans care se deschid în sus și spre față și un sistem de propulsie electric eficient și de înaltă performanță. Modelul cu două locuri cu aspect dramatic și-a sărbătorit premiera pe 8 iunie 2023 - în ajunul deschiderii expoziției "75 de ani de mașini sport Porsche" la Muzeul Porsche din Stuttgart-Zuffenhausen.

„Porsche Mission X este un etalon tehnologic pentru mașina sport a viitorului. Preia ștafeta de la mașinile sport emblematice din deceniile trecute: la fel ca 959, Carrera GT și 918 Spyder înaintea lui, Mission X oferă un impuls critic pentru dezvoltarea viitoarelor concepte de automobile”, spune Oliver Blume, Președintele Comitetului Executiv al Porsche AG. „A îndrăzni să visăm și a construi mașini de vis sunt două fețe ale aceleiași monede pentru noi: Porsche a rămas Porsche doar prin schimbare constantă.”

Michael Mauer, Head of Style Porsche, spune: „Mission X este un angajament clar față de nucleul mărcii. Expresia continuă și îmbunătățită a identității mărcii noastre și a produsului este un reper important pentru noi pentru dezvoltarea modelelor noastre de serie. Studiul conceptual simbolizează o simbioză a ADN-ului inconfundabil de motorsport, cu o impresie generală de lux.”

Informații detaliate despre Mission X pot fi găsite la https://porsche.link/230608-en.

Porsche donează 1.800.000 de euro pentru "Make-A-Wish"
Timp de 75 de ani, Porsche a transformat în realitate visurile pasionaților de mașini sport din întreaga lume. De asemenea, producătorul de mașini sport și-a respectat responsabilitatea socială - chiar și dincolo de porțile fabricii. De exemplu, Porsche a colaborat cu organizația non-profit "Make-A-Wish" și cu societățile Porsche internaționale pentru a transforma în realitate visele și dorințele copiilor și tinerilor grav bolnavi din întreaga lume. Pentru a-și marca aniversarea, compania donează 1.800.000 de euro pentru a transforma în realitate 356 de dorințe în următorii trei ani, aluzie la primul Porsche 356. Împlinirea unei dorințe apropiate de inimile lor și călătoria interesantă pe care aceasta o implică pot oferi copiilor și familiilor acestora speranță într-o perioadă dificilă. Primele 75 de dorințe urmează să fie îndeplinite în 2023. Constructorul de mașini sport intenționează să împărtășească publicului poveștile din spatele dorințelor și a îndeplinirii lor. 'Make-A-Wish' este o organizație care funcționează la nivel mondial din 1980 și care a îndeplinit dorințele a peste 500.000 de copii din peste 50 de țări.

O expoziție specială deschide un univers plin de visuri
Ca parte a expoziției aniversare, expoziția specială "Driven by Dreams. 75 de ani de mașini sport Porsche" a fost, de asemenea, inaugurată oficial la Muzeul Porsche din Stuttgart-Zuffenhausen. Într-o călătorie prin universul Porsche, vizitatorii experimentează îndeaproape evoluția mărcii de-a lungul a 75 de ani de istorie a automobilelor sport. Până la 7 ianuarie 2024, oaspeții se pot bucura de povești captivante despre spiritul de pionierat, fapte de inginerie și curaj. Între prolog și epilog, expoziția specială abordează numeroase subiecte din prezent și viitor. Accentul este pus pe acei oameni care stau în spatele mărcii. Oameni care, la fel ca Ferry Porsche, au crezut în visurile lor, în realizarea unor lucruri mărețe și în punerea în aplicare a unor idei grandioase. Pentru că multe visuri încep noaptea și nu cunosc granițe, precum universul însuși, Muzeul Porsche îi prezintă pe protagoniștii expoziției speciale pe cerul înstelat.

Reper Porsche în anul jubiliar
Modelul Porsche cu numărul cinci milioane a ieșit de pe linia de producție de la sediul central din Stuttgart-Zuffenhausen - un 911 Targa 4 GTS în culoarea Night blue metallic. În anul aniversar "75 de ani de automobile sport Porsche", Porsche sărbătorește, de asemenea, aniversarea celor "60 de ani de existență a modelului 911". De la prezentarea sa la Salonul Internațional de Automobile (IAA) din septembrie 1963, 911 a stârnit entuziasm: cu designul său emblematic și experiența de condus incomparabilă, a intrat în memoria colectivă a fanilor mașinilor sport din întreaga lume. Modelul Porsche cu numărul cinci milioane trece în proprietatea unui client belgian.

O poveste de succes de peste 400 de pagini
Cartea oficială care marchează aniversarea este disponibilă pentru vânzare acum. "Driven by Dreams: 75 de ani de mașini sport Porsche" este un proiect comun al editurilor Delius Klasing și Edition Porsche Museum, care își poartă cititorii într-o călătorie în timp. Pe parcursul a 400 de pagini, aceștia au parte de o incursiune în 75 de povești inspiraționale, despre oameni ale căror visuri și idei i-au determinat să realizeze ceva special. Cititorii vor afla ce gândesc Oliver Blume, CEO-ul Porsche, și Michael Mauer, șeful departamentului de design, despre trecut, prezent și viitor, precum și despre timpul însuși. Împreună, ei privesc spre anul 2048 și spre cea de-a 100-a aniversare a Porsche. Cartea, legată în pânză de in, este disponibilă în limbile germană și engleză. Prețul de vânzare cu amănuntul în Germania este de 75,00 €. Mai multe informații sunt disponibile la https://shop.porsche.com/

Roadshow-uri și festivități în întreaga lume
Pe 10 și 11 iunie 2023, Porsche își sărbătorește aniversarea mașinilor sport la "Festivalul Visurilor" de la Hockenheimring. Aici, vizitatorii pot experimenta întreaga lume Porsche. Camionul Heritage Truck "Driven by Dreams", conceput special pentru anul aniversar, face, de asemenea, o escală aici. Expoziția mobilă duce aniversarea în multe alte țări înainte și după această oprire în țara sa de origine. Pe "Dreamers Plaza", în centrul festivalului de la Hockenheimring, celebrități precum supermodelul Toni Garrn și legenda raliurilor Walter Röhrl vor vorbi despre visurile lor. Între 13 și 16 iulie 2023, Festivalul Vitezei de la Goodwood va sărbători aniversarea producătorului de mașini sport. În fiecare an, cel mai mare eveniment de motorsport de acest gen din lume atrage aproximativ 180.000 de fani din întreaga lume în West Sussex, pe coasta de sud a Angliei. În acest an, Porsche joacă rolul principal la Goodwood. Pentru a marca cea de-a 75-a aniversare, o sculptură Porsche realizată de artistul Gerry Judah va fi piesa centrală a Festivalului Vitezei. Două luni și jumătate mai târziu, între 28 septembrie și 1 octombrie 2023, va avea loc Porsche Rennsport Reunion la WeatherTech Raceway Laguna Seca din California. Circuitul de curse de lângă Monterey găzduiește pentru a șaptea oară această întâlnire. Vizitatorii se pot aștepta la o gamă incitantă de atracții de mașini sport din trecutul, prezentul și viitorul Porsche.

Spectacolul de o oră a fost disponibil și în format live. Astfel, nu numai invitații au avut ocazia să privească în spatele scenei și să admire viziunea automobilului sport al viitorului, ci și oameni din întreaga lume. Informații suplimentare sunt disponibile în Media Kit-ul nostru pe tema "75 de ani de mașini sport Porsche": https://media.porsche.com/75-years-sportscars și pe site-ul web: https://www.porsche.com/museum.

Contact