15.07.2019

Taycan este oaspetele finalei Formula E - News

Intra in lumea Porsche, descopera modelele noastre, ultimele stiri si evenimente.
Program
Centrul Porsche Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 9:00 - 18:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 8:30 - 17:30
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Timisoara
  • Luni - Vineri
  • 8:00 - 17:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Stuttgart/New York. Porsche vizitează New York-ul: Taycan a arătat de ce este în stare prin parcurgerea mai multor tururi rapide pe circuitul de curse din cadrul marii finale a campionatului ABB FIA Formula E din New York. "În Formula E, recuperarea energiei joacă un rol important în strategia de curse. Într-o mașină de serie, recuperarea inteligentă a energiei poate aduce beneficii semnificative în ceea ce privește autonomia", explică pilotul Porsche Neel Jani, care s-a aflat la volan în New York. "Am fost surprins de autonomia noului Taycan chiar și atunci când a fost condus în mod dinamic, pe o pistă de curse. Acest lucru se datorează bateriei centrate pe performanță și sistemului sofisticat de gestionare a energiei."
Jani a fost, de asemenea, impresionat de maturitatea etapei de dezvoltare a noului Taycan:"Ca și mașina noastră de Formula E, are un sistem de propulsie Porsche conceput pentru performanță și fiabilitate. Indiferent dacă este vorba de o mașină de curse sau de un model de serie, este extrem de important să conduci multe mile în faza de testare și să câștigi experiență cu automobilul."
Turele rapide din New York reprezintă marea finală a Porsche Triple Demo Run. Un prototip Taycan a fot prezentat pe trei continente, în interval de trei săptămâni, vizitând China, Marea Britanie și SUA - fiecare dintre piețele cu potențial mare de vânzări pentru prima mașină sport electrică de la Porsche. Simbolul de pe plafon de la fiecare apariție a adus câte un omagiu respectivei țări: în New York, prototipul a prezentat un design de stele și dungi.
Pilotul chinez de curse Li Chao, care concurează în Porsche Carrera Cup Asia, a condus Taycan pe dificilul circuit de la Porsche Experience Centre (PEC), din Shanghai. Fostul pilot de Formula 1 și actualul ambasador al mărcii Porsche, Mark Webber, a urcat dealul Festivalului de la Goodwood, din Marea Britanie.

Automobilul: Porsche Taycan
Taycan va fi prezentat în septembrie și va intra pe piață la sfârșitul anului. Pe tot globul, există deja peste 20.000 de potențiali cumpărători potențiali pentru modelul cu patru uși. Clienții potențiali și-au înscris numele pe lista de precomezi și au plătit un avans.

Alături de performanța dinamică a Taycan, cheia succesului pe termen lung al electromobilității este reprezentată de o infrastructură de încărcare extinsă. Porsche oferă soluții inteligente de încărcare atât pentru casă, cât și pentru drum. Platforma digitală Porsche Charging System permite accesul, în Europa, la aproximativ 70.000 de puncte de încărcare de la diferiți furnizori și asigură un sistem de facturare centralizată prin intermediul Porsche. În plus, viitorii posesori de Taycan vor aveala dispoziție atât stațiile de încărcare rapide proprii, cât și cele instalate în colaborare cu rețelele de încărcare, cum ar fi Ionity in Europe sau Electrify America în SUA.

Pilotul: Neel Jani
Născut în Elveția, Neel Jani (35) conduce pentru Porsche din 2013 și este primul pilot confirmat care va concura în Formula FIA ABB Championship E în noiembrie 2019. La volanul unui Porsche 919 Hybrid, el a fost câștigătorul general la Le Mans și Campion Mondial în Campionatul de Anduranță FIA în 2016. Din 2014 până la sfârșitul sezonului 2017, Jani a obținut, cu 919, patru victorii, nouă prime poziții la start și patru poziții fruntașe pentru cel mai rapid tur de pistă. În 2018, a stabilit un record de tur cu 919 Hybrid Evo la Spa-Francorchamps, doborând recordul anterior de Formula 1.

Traseul: New York City
Locația este unică: finala mare a celui de-al cincilea sezon Formula E a avut loc în New York City,cu profilul Manhattan-ului la orizont și cu statuia libertății în fundal. Piloții au avut de parcurs un circuit tehnic exigent în Red Hook, portul Brooklyn.

Seria de curse: Campionatul ABB FIA Formula E
Numărătoarea inversă a început până la debutul Porsche în seria de curse complet electrice. Primii pași au fost deja finalizați cu succes: de la testarea sistemului de propulsie Porsche pe platformă, la construirea modelului Porsche Formula E și lansarea sa pe pista de teste din Weissach, până la mai mult de 1.000 de kilometri de încercare parcurșipe "Circuit Calafat" din Spania. Echipa Porsche Formula E va concura pentru prima dată în campionatul ABB FIA Formula E, în sezonul 6 (2019/2020). Neel Jani a fost înscris deja ca prim pilot. Caracteristicile speciale ale seriei de curse includ circuite stradale special concepute în inima diferitelor orașe, lipsa opririlor la standuri și posibilitatea ca fanii să-și doteze piloții preferați cu un plus de putere și, prin urmare, să le ofere un avantaj în situații cruciale care decid cursa, votând online.
Contact